Uncategorized
3 Top Tech-aandelen om te kopen tijdens een recessie

3 Top Tech-aandelen om te kopen tijdens een recessie

Een recessie kan de vastberadenheid van zelfs de meest geharde investeerder op de proef stellen. Maar het kan helpen om uw portefeuille op te slaan met winnaars op de lange termijn.

 

 

Recessies komen vrij vaak voor, maar het kan nog steeds een schokkende ervaring zijn als je mentaal niet voorbereid bent. Sinds 1929 is de Amerikaanse economie 15 keer in een recessie terechtgekomen, of ongeveer eens in de zes jaar. Maar hoe zenuwslopend een recessie ook kan zijn, het hebben van een portefeuille met bedrijven die deze onvermijdelijke neergang kunnen doorstaan ​​en die ook kunnen gedijen in welvarende economische tijden, kan investeerders helpen de onzekerheid te doorstaan.

 

Laten we met dat in gedachten eens kijken naar drie aandelen die hun moed hebben bewezen tijdens de recente recessie, maar ook geweldige groeimogelijkheden bieden in de komende maanden en jaren. aandelen nio koers verwachting is gestegen.

 

Een ontspannen man die met zijn handen achter zijn hoofd lichtjes naar een laptop glimlachte. Apple: het affichekind voor recessieresistentie?

Zelfs toen de recessie van 2020 veel technologiebedrijven teisterde, was Apple (NASDAQ: AAPL) een van de weinige die niet zo hard werd getroffen. De veerkracht van het klantenbestand en de voortdurende uitbreiding van het servicesegment hielpen de resultaten van het bedrijf te bufferen tijdens de recessie.

 

 

Zelfs op het hoogtepunt van de economische onzekerheid kon de iPhone-maker zijn omzet bescheiden verhogen, terwijl veel bedrijven de verkoop zagen dalen. Dit werd gedreven door een historisch record in zijn servicesegment en een kwartaalrecord voor wearables. De terugkerende aard van de inkomsten uit diensten zal Apple helpen isoleren tijdens een toekomstige recessie.

 

Dat is niet alles wat Apple ervoor heeft. Zelfs als het bedrijf werkt aan zijn goed gepubliceerde plannen om contant geldneutraal te zijn, heeft Apple nog steeds een van de grootste hordes contant geld die er zijn. Het bedrijf had bijna $ 193 miljard aan contanten en verhandelbare effecten op zijn balans en ongeveer $ 99 miljard aan schulden om het meest recente kwartaal af te sluiten.

 

Ten slotte hebben we het voordeel van achteraf gezien om de prestaties van Apple’s aandelen te beoordelen sinds de verbluffende marktdaling die plaatsvond tussen half februari en eind maart. Vanaf het hoogtepunt daalden de aandelen van de iPhone-maker met slechts 31%, terwijl andere technologieaandelen werden verwoest en de helft of zelfs tweederde van hun waarde verloren. Vanaf de bodem zijn de Apple-aandelen teruggekeerd, met een stijging van 132% op het moment van schrijven.

 

Als gevolg van de stijgende aandelenkoers is het dividendrendement gedaald tot 0,63% (op het moment van schrijven), maar aangezien Apple de kwartaalbetalingen financiert met slechts 25% van de winst, is de uitbetaling nog steeds een van de veiligste die er zijn. tesla aandelen koers is gestegen.

 

Gezien de vele dingen die in zijn voordeel werken, zou het tijdens een recessie moeilijk zijn om een ​​beter passende voorraad te vinden dan Apple.

 

Echtpaar met wollen sokken ineengedoken op de bank, televisie kijken of video streamen. Roku: Toekomstige recessies worden gestreamd

Een van de onmiskenbare gevolgen van recessies is werkloosheid, en met minder mensen aan het werk, zijn er meer mensen thuis. Als die ongelukkige mensen niet op zoek zijn naar een baan, zullen velen waarschijnlijk tijd verspillen aan het kijken naar streaming video.

 

Dat is waar Roku (NASDAQ: ROKU) om de hoek komt kijken. Het kanaal-agnostische platform biedt toegang tot meer dan 10.000 kanalen op zijn gelijknamige streaming-apparaten. Dat is niet alles. Roku’s verbonden tv-besturingssysteem (OS) is een topkeuze onder televisiefabrikanten en wordt aangetroffen in 38% van de sets die in de VS worden verkocht en 31% van de sets die in Canada worden verkocht – waardoor het de bestverkochte smart TV-OS is in beide landen.

 

Wie op zoek is naar bewijs dat het bedrijf niet alleen zal overleven, maar ook zal gedijen tijdens een recessie, hoeft niet verder te zoeken dan vorig jaar, wat voldoende bewijs levert van Roku’s veerkracht. Tijdens het eerste kwartaal van 2020 zijn de actieve accounts van Roku jaar op jaar met 37% gestegen, terwijl de streaminguren op het platform met 49% zijn gestegen. De gemiddelde opbrengst per gebruiker (ARPU) is met 28% gestegen, waardoor de opbrengst met 55% is gestegen. Die trends gingen door in het tweede kwartaal, aangezien actieve accounts 41% stegen en streaminguren met 65% stegen. Daardoor steeg de ARPU met 18%, terwijl de omzet met 42% steeg.

 

Deze statistieken hielpen Roku’s aandelen te herstellen van een vroege pak slaag. Hoewel het in de vroege dagen van de recessie meer dan de helft van zijn waarde verloor, is Roku sindsdien een van de beste spelers op de markt, met een winst van meer dan 550% ten opzichte van zijn bodem halverwege maart.

 

Roku bevindt zich op een omslagpunt, op het punt om consequent winstgevend te worden omdat het gebruikmaakt van zijn groeiende kijkerspubliek. Bovendien, met bijna $ 1,05 miljard aan contanten op de balans en slechts $ 407 miljoen aan schulden en operationele leaseverplichtingen, heeft Roku voldoende middelen om elke storm te doorstaan.

 

Cloud computing-pictogrammen op een onscherpe achtergrond.

Microsoft: een poort in de storm

Microsoft (NASDAQ: MSFT) is een technologie- en bedrijfssystemen-stoere, maar het was de diversiteit van zijn activiteiten tijdens de recente recessie die het bedrijf hielp om zijn groei te behouden. In MicrosoftIn het fiscale derde kwartaal (eindigend op 31 maart 2020) groeide de omzet met 15% jaar op jaar. Destijds vielen twee verklaringen in het financiële persbericht van het bedrijf op.

 

Ten eerste merkte CEO Satya Nadella op: “We hebben in twee maanden tijd twee jaar digitale transformatie meegemaakt.” Dat gevoel hebben we de afgelopen maanden in technische kringen horen weerklinken. Deze realiteit speelt precies in op de sterke punten van Microsoft, als een van de onbetwiste leiders in cloud computing.

 

Ten tweede stond in de publicatie van de winst van het bedrijf deze eenvoudige verklaring (nadruk van mij): “In het derde kwartaal van het fiscale jaar 2020 had COVID-19 een minimale netto-impact op de totale bedrijfsomzet.” Dit illustreert dat Microsoft tijdens een van de belangrijkste economische omwentelingen in de moderne geschiedenis vrijwel ongedeerd tevoorschijn kwam.

 

Tijdens het fiscale vierde kwartaal van het bedrijf (eindigend op 30 juni 2020) ging de groei onverminderd door, met een omzet die jaar op jaar met 13% toenam. Het is vermeldenswaard dat zelfs toen de groei van het segment productiviteit en bedrijfssystemen van het bedrijf vertraagde, het een boost kreeg van cloud computing en gaming. Dit toont aan hoe de diversiteit van zijn bedrijf zal helpen om in moeilijke tijden te blijven groeien.

 

De vrees voor recessie zorgde aanvankelijk voor een daling van 26% tussen februari en maart, maar vanaf het dieptepunt stegen de Microsoft-aandelen op het moment van schrijven met 56%.

 

Het bedrijf handhaaft een respectabel dividendrendement van ongeveer 1% en met een uitbetalingsratio van 33% is dit dividend zo zeker als het komt. Microsoft heeft ook een ijzersterke balans met bijna $ 138 miljard aan contanten en kortetermijninvesteringen, bijna het dubbele van de $ 71 miljard aan schulden en operationele leases.

 

Gezien de talrijke voordelen van het bedrijf, is Microsoft een aandeel dat moet worden gekocht in het licht van economische onzekerheid.

 

Een laatste opmerking

Hoewel elk van deze bedrijven recessiebestendig bleek tijdens de recente recessie, is het belangrijk om de bedrijfsprestaties te scheiden van de aandelenkoers. Hoewel elk bedrijf bleef groeien, zoals geïllustreerd door hun verbeterende financiële cijfers, weerhield dat de aandelen er niet van om de enorme volatiliteit te ervaren die inherent is aan een economische neergang.

 

Dit illustreert een van de sleutels tot succesvol beleggen: lang genoeg focussen op het onderliggende bedrijf om de aandelenkoers in te halen met de realiteit.

 

Bij beleggen zijn er, net als in het leven, gewoon geen garanties. Gezien de prestaties van elk van deze bedrijven tijdens de recente onaangenaamheden, is de kans nog groter dat ze toekomstige recessies met vlag en wimpel zullen doorstaan.

 

Moet u nu $ 1.000 in Apple Inc. investeren?

 

Voordat u Apple Inc. overweegt, wilt u dit horen.

 

Investeerderslegendes en Motley Fool mede-oprichters David en Tom Gardner hebben zojuist onthuld wat volgens hen de 10 beste aandelen zijn die beleggers nu kunnen kopen … en Apple Inc. was daar niet een van.

 

De online beleggingsdienst die ze al bijna twee decennia runnen, Motley Fool Stock Advisor, heeft de aandelenmarkt met meer dan 4x verslagen. * En op dit moment denken ze dat er 10 aandelen zijn die je beter kunt kopen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.