bitcoins verkoop
Deze familie verhandelde in 2017 al hun goud voor bitcoin. Die weddenschap is bijna verdrievoudigd nu bitcoin boven de $ 20.000 breekt

Deze familie verhandelde in 2017 al hun goud voor bitcoin. Die weddenschap is bijna verdrievoudigd nu bitcoin boven de $ 20.000 breekt

De familie Taihuttu heeft in 2017 al hun bezittingen geliquideerd, inclusief hun goudvoorraad.

De prijs van bitcoin bereikt woensdag een recordhoogte en handelt boven de $ 20.000.

In het Nederlandse Venray besloot Didi Taihuttu zijn eerste grote gok te wagen op bitcoin. Begin 2017 doorzocht de vader van drie kinderen elke hoek van zijn huis met vijf slaapkamers om de voorraad gouden sieraden en snuisterijen van de familie te verzamelen. Taihuttu had het vermoeden dat het tijd was om hun voorraad goud in te ruilen voor bitcoin. Bitcoin kopen goedkoop op de website.

 

Drie jaar later, en die weddenschap heeft Taihuttu veel opgeleverd. Bitcoin brak woensdag voor het eerst boven de $ 20.000. Zijn investering is nu bijna drie keer zo groot als hij zou zijn geweest als hij zijn gouden nest had gehouden.

 

“Centrale banken en regeringen beginnen langzaamaan te begrijpen dat bitcoin het goud van de 21e eeuw is”, zei Taihuttu.

 

 

Temidden van economisch en geopolitiek tumult, zoeken meer investeerders naar bitcoin als een veilige haven.

 

“Vooral in de afgelopen weken is het duidelijk dat bitcoin de donder van goud heeft gestolen”, zegt Mati Greenspan, portefeuillemanager en oprichter van Quantum Economics.

 

Straten bij JPMorgan zeggen dat de prijs van goud zal lijden als institutionele beleggers bitcoin blijven kopen. Bitcoin revolution betrouwbaar of niet?

 

Hoewel de cryptocurrency inderdaad is uitgegroeid tot een vaste waarde in de financiële sector, waarschuwen sommige Wall Street-investeerders dat de vluchtige cryptocurrency nooit goud zal vervangen als een waardeopslag, omdat het geen waarde heeft om op te slaan.

 

Is bitcoin veiliger dan goud?

Toen de coronavirus-pandemie economieën over de hele wereld begon te sluiten, deden investeerders wat ze normaal gesproken doen te midden van economische onzekerheid: ze vluchtten naar activa in veilige havens. Alleen dit jaar waren goud en contant geld niet de enige veilige havens.

 

Bitcoin is tot nu toe ongeveer 190% gestegen en presteert beter dan een mix van belangrijke activa, waaronder goud. En in tegenstelling tot de rally in 2017, denken analisten niet dat we binnenkort op weg zijn naar een barstende prijszeepbel.

 

Mike Novogratz, CEO van investeringsmaatschappij Galaxy Digital, denkt dat deze comeback-rally nog maar net begonnen is. Hij ziet bitcoin volgend jaar stijgen tot $ 60.000.

 

Tom Fitzpatrick, wereldwijd hoofd van CitiFXTechnicals, zei dat de grafieken aangeven dat bitcoin tegen december 2021 $ 318.000 zou kunnen bereiken, in een rapport bedoeld voor de institutionele klanten van Citibank en verkregen door CNBC.

 

20201216 Bitcoin versus goudprijzen

Ondertussen is de prijs van goud aan het dalen sinds het hoogtepunt in augustus 2020, niet in de laatste plaats vanwege het optimisme over de vooruitgang op het gebied van Covid-vaccins.

 

‘Laten we eerlijk zijn, wie heeft er een veilige haven nodig als de pandemie voorbij is?’ zei Scott Nations van Nations Indexes in een interview met het “Fast Money Halftime Report” van CNBC. ‘En als je toch een veilige haven wilt, kijk je niet naar goud. Je kijkt naar bitcoin.’

 

Een deel van wat anders is aan de rally van bitcoin in 2020 versus 2017, is dat institutionele beleggers bitcoin adopteren, het nieuwe legitimiteit verlenen en het reputatierisico van investeren in de cryptocurrency helpen wegnemen.

 

Old-school, miljardair hedgefondsmanagers Stanley Druckenmiller en Paul Tudor Jones bezitten nu bitcoin en grote fintech-spelers zoals Square en PayPal voegen ook cryptoproducten toe.

 

“Bitcoin is nu een gereguleerd financieel actief dat niet gecorreleerd is met een hoog risico gecorrigeerd rendement, en daarom zien we een recordpercentage van de institutionele stroom binnenkomen via onze makelaardij- en uitwisselingsplatforms”, legt Dave Chapman, uitvoerend directeur van BC Group, uit.

 

“Het is om al deze en andere redenen dat bitcoin wordt gezien als een echte veilige haven, een digitaal goud”, vervolgde Chapman in een interview met CNBC’s “Capital Connection.”

 

Maar houd er rekening mee dat bitcoin een lange geschiedenis van wilde volatiliteit heeft. Hoewel de prijsbewegingen van 2020 stabieler lijken dan in eerdere rally’s, moeten we uiteindelijk gewoon afwachten hoe bitcoin in de loop van de tijd presteert.

 

“Het zou moeilijk zijn om een ​​opkomend actief als bitcoin als een veilige haven te bestempelen, aangezien het de tand des tijds nog niet heeft doorstaan”, zei Greenspan. “Het is misschien juister om te zeggen dat het op zijn [goud] marktaandeel kauwt als de inflatie-afdekking.”

 

Het aanbodtekort van Bitcoin

Nadat hij de sprong had gemaakt van goud naar bitcoin, besloot Taihuttu om all-in te gaan op de cryptocurrency. Het Nederlandse gezin van vijf heeft hun bezittingen geliquideerd, van hun pensioenrekeningen en auto’s tot hun kleding en speelgoed. Ze wedden allemaal op de vluchtige cryptocurrency, toen het in 2017 $ 900 per munt was. Bitcoin is sindsdien meer dan 2.200% gestegen.

 

Analisten zeggen dat de rally van bitcoin dit jaar veel te maken heeft met het feit dat er een eindige voorraad bitcoin in de wereld is. Er zullen maar 21 miljoen bitcoins geproduceerd worden.

 

Terwijl we waarschijnlijk nooit zonder goud komen te zittenbinnenkort staat het totale aantal gedolven bitcoin op ongeveer 18,5 miljoen, wat de maximale drempel nadert.

 

De sterke belangstelling van reguliere financiële spelers heeft niet alleen het imago van bitcoin hervormd; het heeft ook een aanbodstekort aangewakkerd.

 

Bitcoin wordt nu gezien als een echte veilige haven; een digitaal goud.

“De belangrijkste reden voor de rally’s van 2017 en 2020 is dezelfde”, zei Greenspan. “Het is een kwestie van digitale schaarste. Er is een strikt beperkt aanbod van bitcoin op de markt, dus als iedereen koopt en niemand verkoopt, kan dit een enorme opwaartse druk op de prijs veroorzaken. Wat deze keer anders is, zijn de betrokken spelers. ”

 

De rally van 2017 werd gedreven door speculatie in de detailhandel en in 2020 zijn het de miljardairs en bedrijven die massaal bitcoin kopen.

 

“Als PayPal bitcoin begint te verkopen aan zijn 350 miljoen gebruikers, moeten ze de bitcoin ook ergens kopen”, zegt Taihuttu. “Er zal een enorme bevoorradingscrisis komen, omdat er niet elke dag genoeg nieuwe bitcoins worden gedolven om in de behoefte van grote bedrijven te voorzien.”

 

De beperkingen van goud

Bitcoin gedraagt ​​zich veel als goud. De waarde is zeer volatiel, er is een marktplaats waar het wordt gekocht en verkocht, en vergelijkbaar met andere grondstoffen kun je speculeren op de toekomstige prijs van bitcoin via de derivatenmarkt.

 

De reguliere acceptatie is enorm belangrijk geweest voor bitcoin, omdat cryptocurrencies zoals bitcoin niet worden ondersteund door een actief, noch het volledige vertrouwen en de steun van de overheid hebben. Ze zijn waardevol omdat mensen geloven dat ze waardevol zijn. Het gaat dus een lange weg wanneer bitcoin buy-in krijgt van enkele van de grootste namen op Wall Street.

 

De digitale infrastructuur van Bitcoin biedt ook bepaalde voordelen ten opzichte van goud.

 

“Fysiek goud moet worden opgeslagen, is niet gemakkelijk over de grenzen heen overdraagbaar, heeft papieren equivalenten op beurzen die de feitelijke beweging in goud al dan niet volledig weerspiegelen en zou mogelijk ‘het nieuws van gisteren’ kunnen worden genoemd in termen van een financiële afdekking”, legt uit Fitzpatrick.

 

“Bitcoin is het nieuwe goud”, zei Fitzpatrick. “Het verplaatst zich gemakkelijk over grenzen en het eigendom is ondoorzichtig.”

 

Taihuttu is het daarmee eens. “We hebben een beperkt aanbod van bitcoin en de vraag groeit enorm. Steeds meer mensen realiseren zich dat bitcoin het perfecte goud van de 21e eeuw is.”

 

In een Skype-gesprek met Taihuttu merkte ik dat hij een gouden horloge droeg op dezelfde arm met een tatoeage van het bitcoin-logo. Toen ik vroeg of hij nog even over goud had, zei hij: “Het enige goud dat ik nu draag, is nep.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.