cryptoclan munten
OG-status in Crypto is een aansprakelijkheid

OG-status in Crypto is een aansprakelijkheid

“Bitcoin is in snel tempo de cryptoversie van de Australische natuur aan het worden. We hebben ons afgescheiden, alle kruisbestuiving geblokkeerd en nu is er een geïsoleerde genenpool die rare versies van alles produceert. ”

 

Dus beweerde beveiligingsonderzoeker en Summa-oprichter James Prestwich afgelopen zomer in een tweet-thread.

 

Is bitcoin zelfgenoegzaam? Een sobere monoliet? Een heremietkoninkrijk? Ik weet het niet. Bitcoin is waarschijnlijk prima, maar de onderliggende populariteit van Prestwich is een groter punt dat relevant is buiten BTC: een langere crypto-ambtsperiode is niet hetzelfde als meer wijsheid.

 

In de cryptocultuur is er een sterke neiging dat mensen zich buigen over wanneer ze zich inkopen. Voor mij heb ik het gevoel dat de juiste datum voor het begin van mijn blockchain-journalistiek september 2015 is, toen ik genoeg schreef over het bijhouden van muziekrechten van Imogen Heap project om nieuwsgierig te worden. wat is opkomende crypto 2021?

 

 

Dit artikel is een uittreksel uit The Node (voorheen bekend als Blockchain Bites), CoinDesks dagelijkse verzameling van de meest cruciale verhalen in blockchain- en crypto-nieuws. U kunt zich hier aanmelden om de volledige nieuwsbrief te ontvangen.

 

Maar de allure van meer vintage is hier zo verleidelijk, dus ik kan het dateren tot december 2013, toen ik Charlie Shrem voor het eerst begon te volgen, een scrappy jonge tech-ondernemer uit Brooklyn, NY, hoewel mijn interesse in bitcoin toen eigenlijk alleen maar bijkomstig was. , en gaat niet verder dan het feit dat het als ‘tech’ telde.

 

 

Ambtsperiode levert respect op; niet zo veel respect als zware tassen, let wel – maar bij afwezigheid van tassen telt de tijd.

 

Maar zo veel zou het niet moeten tellen. Als ik deze ruimte ongeveer heb bekeken zolang de Ethereum-blockchain bestaat, ga ik zelfs graag een stap verder: ambtsperiode kan een aansprakelijkheid zijn.

 

Ambtstermijn is in het bijzonder een aansprakelijkheid voor degenen die zijn ondergedompeld en terugkomen. Maar sommigen die nooit zijn vertrokken, blijven op oude manieren vastzitten.

 

Tijd is geen data

Een manier om te meten hoeveel gegevens er in een bepaalde periode kunnen worden verzameld, is door mensen te tellen. Natuurlijk kunnen we mensen in crypto niet heel gemakkelijk tellen, maar we hebben wel tellingen van actieve portefeuilles, wat een behoorlijke proxy is (uiteraard opmerkend dat veel crypto-gebruikers meer dan één portemonnee hebben – zoals ze zouden moeten). Polkadot verwachting 2025 is gestegen.

 

Dus laten we zeggen dat je super vroeg naar de ruimte was, laten we zeggen van eind 2011 tot begin 2015. Je leefde in een wereld die slechts iets meer dan 10.000 actieve bitcoin-portefeuilles had en vervaagde toen er minder dan 200.000 waren. Er waren nul ethereum-portefeuilles.

 

Laten we u nu vergelijken met een relatieve nieuweling. Stel dat ze begin 2017 kwamen opdagen, voordat de BTC-prijs echt hoog begon te zeilen, maar dichtbij genoeg dat je een verandering in de lucht kon ruiken. Er zouden 500.000 actieve bitcoin-portefeuilles zijn geweest en ongeveer 20.000 ethereum-portefeuilles.

 

Als ze ongeveer even lang zouden blijven hangen, zouden ze de kans krijgen om veel meer mensen te ontmoeten, veel meer experimenten te bekijken en veel meer lessen te leren. Er is nu gewoon meer aan de hand.

 

En opdat we niet aannemen dat deze nieuwkomers gewoon willekeurig zijn, is het de moeite waard om op te merken hoeveel blockchains gezonde en groeiende ontwikkelaarsgemeenschappen hebben.

 

Tegenwoordig komen er voor het eerst in een jaar meer mensen opdagen dan ooit in het begin. Zo ingelijst, is het gek om te veronderstellen dat perspectieven die in die wazige vervlogen dagen zijn verzameld, inherent superieur zijn aan meer recente. Dit is geen fantasieverhaal over verloren en vergeten magie. Dit is technologie.

 

Een van de belangrijkste blinde vlekken die ik in de OG’s zie, is het negeren van alles wat nieuw is. Er is de Bitcoin Maximalist en de Ethereum Maximalist. De twee zijn echter grotendeels karikaturen. Veel bitcoiners accepteren met tegenzin dat Ethereum hier is om te blijven en vice versa, maar er is nog steeds een schokkende houding van niet alleen scepticisme, maar ook van afwijzing van elke nieuwe munt of consensusmechanisme.

 

Moar Chainz

“Scam” en “s ** tcoin” worden veel te luchthartig rondgegooid, wat de impact van de lading vermindert wanneer deze eigenlijk zou moeten blijven hangen (en vaak genoeg zou het moeten).

 

Voor iedereen die halverwege de jaren 2010 vertrok en het miste, is dit begrijpelijk. De ruimte was toen overspoeld met geldgrepen. Maar de kwaliteit van nieuwe blockchain-architecten is veranderd: Polkadot is niet gelijk aan TrumpCoin. Tezos is een bedachtzamer stuk software dan Bitshares.

 

Ooit waren de meeste nieuwe cryptocurrencies lame forks van bitcoin (of forks of forks) met wat marketing erop. Auroracoin, iemand? Onthoud potcoin? Dogecoin.

 

Maar dat is gewoon niet meer waar. Tegenwoordig worden veel nieuwe blockchains geïnitieerd door talented, goed uitgeruste teams. Ongetwijfeld zullen velen van hen in de vergetelheid raken, maar dat geldt ook voor veel startups. Startups krijgen het voordeel van de twijfel en nieuwe blockchains van goedbedoelende makers zouden dat ook moeten zijn.

 

Als ze falen, zijn er lessen te trekken voor de hele branche. Oude hoofden die hen uit de hand laten lopen, zullen die lessen missen.

 

Niet elke OG is er niet in geslaagd zijn denken aan te passen aan de moderne realiteit. Overweeg bijvoorbeeld Boost VC. In 2014 beloofde het 100 bitcoin-startups te ondersteunen. In 2018 meldden we dat het zijn doel had bereikt, maar het bedrijf veranderde ook de voorwaarden van zijn belofte. Het had 100 crypto-startups gefinancierd, niet alleen op bitcoin.

 

Boost mede-oprichter Adam Draper legde destijds uit dat het in 2014 gewoon niet koosjer was om over alles behalve bitcoin te praten, maar de tijden veranderden en Boost veranderde ermee. Niet iedereen heeft. Later in zijn thread schreef Prestwich: “Onze Core Dev ivoren toren staat nu naast een kleine wolkenkrabber, en het is al lang geleden dat we naar buiten liepen en de buren vroegen wat ze van plan waren.”

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.